Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Ämmänsaari – Suomussalmi -tunneli alkuun

13.02.2015, kotisanomat

Helsingissä ja Tallinnassa mietitään pöydän äärellä mahdollista autotunnelia meren ali; Suomussalmella ensimmäiset lapion iskut laitettiin hankeen perjantaiaamuna oman tunnelihankkeen toteuttamiseksi.
Kiantajärven alla poukkoileva tunneli Suomussalmelta Ämmänsaareen lyhentää ajomatkan viiteen minuuttiin. Tällä hetkellä Haukiperän kautta kierrettynä ajomatka on kahdeksan minuuttia. Aikasäästöä tulee kolme minuuttia, mikäli tunnelivauhti saadaan pitää 120 km/h.
Suomussalmella on jo pitkään haikailtu tunnelista Kiantajärven alla ja nyt EU:n rahoittaessa älyttömiä hankkeita, on myös Kiantajärven alla kulkeva autotunneli mahdollista rakentaa.
Kustannusarvio tunnelihankkeella on muutama sata miljoonaa euroa, josta Suomen valtio kustantaa puolet – Kreikkaan tarkoitetut rahat kompensoidaan Suomussalmi – Ämmänsaari -tunneliin, koska sen katsotaan olevan sen verran työllistävä hanke, jolla on myös kansantaloudellista, psyykkistä ja sosiaalista merkitystä Kainuussa.
Talvivaara on toinen älytön hanke, jota myös Suomen valtio tukee osaltaan.
Kirkonkylältä lähtevä tunneli tulee Ämmänsaareen TB:n rantaan. Kirkonkyläläiset ehtivät jatkossa nopeammin viinakauppaan ja apteekkiin.
Tunneli valmistunee kolmen vuoden sisällä. Virastotalon ilmoitustaululta voi seurata tunnelin edistymistä piirtoheitinkalvolta.


Yksi vastaus

  1. Jukka sanoo:

    Oikein hyvä hanke! Vielä kun jätetään poukkoilut pois niin niistetään puolisen minuuttia, äkkiseltään piirtoheitinkalvolta mitattuna.
    Nimenkeruu paikallaan -päättäjät herätkää- että puolankalaisilta peritään erillinen tunnelin alitusmaksu ja maksuautomaatti Ollin Teboilin rasvamonttuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *