Yleinen

5-tielle tipahtanut avolohikukko aiheutti hämmennystä

30.06.2017, kotisanomat

Perjantaiaamuna 5-tiellä rojottanut avolohikukko aiheutti pienen liikenneruuhkan Ämmänsaaressa. Kuusamoon päin ajanut saksalaisbussi täynnä kiinalaisia turisteja pysähtyi valokuvaamaan keskellä tietä olevaa avolohikukkoa, joka vaikutti tuoreelta.

   Se miten avolohikukko on tipahtanut tai joutunut 5-tielle on mysteeri. Poliisi tutkii asiaa, rikosnimike ei ole selvä, mutta jonkinlaista kalastuksenvalvontaan liittyvää pykälää etsitään tai lievä ympäristörikos kyseessä.

   Koti-Sanomat oli yhteydessä paikalliseen kalayrittäjään Kainuun Kalatuotteelle ja sieltä ilmoitettiin, ettei heiltä ole hävinnyt yhtään kalakukkoa, koska kaikki viedään jo ”käsistä”. Myöskään Ämmän Leivältä ei ole kadoksissa minkäänlaista kalakukkoa.

   Kiinalaisten kuvatessa avolohikukkoa ja ihmetellessä sen tuoretta tuoksua, saapui myös virkavalta paikalle ja kohta oli luonnollisesti palokunta paikalla ja ambulanssikin kävi vilkkujaan vilkuttelemassa hetken aikaa. Runsas määrä uteliasta yleisöä kerääntyi myös ihmettelemään tilannetta Jalonkaarteen ja 5-tien risteysalueelle.

   Virkavalta toimi nopeasti poistamalla avolohikukon omiin hoiviinsa ja kehottamalla yleisöä hajaantumaan sekä saksalaisbussia jatkamaan matkaansa Kuusamoon päin, koska eivät kääntyneet Ämmänsaareen jättämään eurojaan.

   Saamamme tietojen mukaan avolohikukko on syöty poliisilaitoksen kahvihuoneessa ja rikosepäilystä on pidättäydytty.


3 vastausta

  1. Heimo sanoo:

    Niin, vielä lisättämän – mahtaa se poliisisetien hampaissa narskua tuo avolouhikko. Päättäjät herätkää hammashuollon pitämiseksi kunnassamme.

  2. Heimo sanoo:

    Päättäjät herätkää – ei voi olla TVH:n alasajon seurausta vai onko? Avolouhikkoa ekokunnan viitostiellä? Miten turistit voivat jatkaa matkaa? Mieluummin Hossan kautta kiertaen kuin että eksyvät Puolangan puolelle nuukailemaan.

  3. Sakari sanoo:

    Toivottavasti poliisi ei nähnyt minun kadonnutta kissaa paikalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *