Kevään muoti-ilmiönä, mutta harvoissa ruokaohjelmissa käytetty termi ”Valkoisen miehen patapaisti” on villinnyt Kainuussa useamman miehen kokeilemaan, millaista on olla patapaistina, kastikkeena kylmä ohrajuoma.
Valkoisen miehen patapaistin sanotaan lisäävän verenkiertoa ja antavan mukavan punoituksen peräpäälle – lähtee tunnontuskat, satiaiset ja muut vieraat eliöt. Hitaasti, mutta varmasti kiehuva vesi muuripadassa luo harmonisen tunteen ja mielikuvan ammoisista ihmissyöjistä siellä jossakin Afrikan pimeillä perillä.
Valkoisen miehen patapaisti valmistuu muutamassa minuutissa, suositellaan käytettäväksi tuoreeltaan lämpimänä ja pöytäraikkaana, joskin oluthöyryisenä.
Alkosta taitaa löytyä paremmat ”suuvedet” kielenkannakkeiden desinfoimiseksi, mutta muuten idea saattaa toimia työnhakusuunnitelmien ulkopuoleisten raskauksien ehkäisyvälineenä!