Ravintola Kaleva rajoittaa turistien omien eväiden syöntiä kabinetissaan. Kuluvalla viikolla mm. ravintolassa pistäytyi joukko etelästä olevia laihanpuoleisia ja nälkiintyneiltä vaikuttavia naisia, jotka heittivät ravintolan pöydälle maitopullonsa ja eväsleipänsä. Vaativat ravintoloitsijalta sinappia makkaraleivän päälle, ilmaiseksi tietysti.
Lesoksi heittäytyneet turistit kantoivat suksensa ravintolan sisälle kuivumaan haitaten muiden asiakkaiden narikan käyttöä huomattavasti.
Ravintoloitsijan mielestä turistit eivät kunnioita perinteikästä ravintolakulttuuria, kulkevat oudon punaisissa vaatteissa ja naureskelevat omituisesti, hölötetään puhelimeen, ei anneta dippiä, vaan sotketaan pöytä leivänmuruihin, mehuun ja kaikenlaiseen mönjään. Ravintola Kaleva rajoittaa turistien omien eväiden syöntiä kabinettitiloissa arkisin klo 7:30 – 9:00 välillä, viikonloppuisin eväitä ei nautita 11:00 – 11:30 aikana. Hiihtomonot olisi hyvä jättää eteisen tuulikaappiin ja sukset pihalla olevaan lukolliseen telineeseen. Sinappituubin puristus leivän päälle maksaa 20 senttiä/3 cm (Turun Sinappi).
Höh, tuota noin. Onpas lesoa porukkaa taas kouhottamassa isiemme mailla. Ehkä on parempi että dipit on jätetty kaksion jääkoappiin niin ei sotketa kastikkeisiiin tai peräti kihoihin tahi joutavanpäiväisiin narikkamakshhuihhiin. Päättäjät herätkää, kuormasta ei syödä. Saako paikassa kiljua, varsinkin jos palvelun taso alkaa viehättää enemmänkin?
Turistin on hyvä myös muistaa, ettei omia alkoholipitoisia juotavia saa viedä kabinettiin tai vessaan… hyvään paikalliseen tapaan!