Kansainväliset tutkimukset hississä matkustamisessa eivät hetkauta Suomussalmen Kirkonkylän Hissimatkustajat ry:ta kovinkaan paljon.
Vuonna 2003 perustettu Kirkonkylän Hissimatkustajat ry tekee matkoja lähikaupunkeihin, jossa rampataan kerrostalosta toiseen eri hisseillä nousten ja laskeutuen. Ovatpa pitäneet kerhon syntymäpäiviäkin eräässä suuremmassa tavarahississä, josta on muistona porttikielto kyseiseen yhtiöön.
Kansainvälisessä tutkimuksessa väitetään, että suomalaiset eivät ole sosiaalisia ihmisiä hississä. Tähän ei yhdy Kirkonkylän Hissimatkustajat ry, koska he eivät ole tavanneet kertaakaan hississä epäsosiaalista ihmistä; on pulistu ja pullikoitu, mutta kaikki on sujunut aina puhumalla ja elekielellä, jos ei hyvällä ole hississä hiljaa, niin on hiljennetty. Suomalainen osaa matkustaa hississä turpa kiinni, jos on tarve.
Suomussalmelle on toivottu hissiä. Paikalliset voisivat nautiskella hissillä nousun ja laskemisen riemusta, oltaisiin lähemmässä henkilökohtaisessa kontaktissa ja voisipa nähdä jopa raavaan selkoskyläläisen maanviljelijänkin naama punaisena, kun hissi älähtää nousuun jopa 4. kerrokseen. Siinä on lippalakissa pitelemistä. Hissimatka alaspäin menisi jo rutiinilla, ehtisi ajatella elämän tarkoitusta syvemmälti, miksi se on tällaista aaltoliikettä.
Kirkonkylän Hissimatkustajat ry. toivoo kunnan tekevän jotakin asialle, hissi olisi saatava kylälle. Hissillä on todettu olevan positiivinen vaikutus moniin erilaisiin sairauksiin, mm. huimaukseen, korkean paikan kammoon, masennukseen, nivustyrään, vatsakipuun ja krapulan parantamiseen, tehty suuria poliittisia päätöksiä, on erottu ja karattu. Maaseudun autioituminen johtuu osaksi hissien puuttumisesta.
Krapulan parantamisessa monella, korjaussarja menee ensin alas, jonka jälkeen nousee ylös ja ulos!