Alkuviikosta Kainuun Kalatuote sai puhelun Etelä-Suomesta, jossa tarjottiin tuoretta delfiinin lihaa ostettavaksi ja purkitettavaksi kohtuuhintaan.
Kalatuote kieltäytyi jyrkästi ostamasta eettisistä ja moraalisista syistä muuta kuin paikallista kainuulaista kalaa, vaikka myyjä vakuutteli puhelimessa delfiinin olevan suomalaista ja melkeinpä kainuulaista, ei ole montaa lääniä välissä.
Kainuun Kalatuote tunnetaan hyvin paikallisista kalatuotteista, jotka on jalostettu primitiivisen herkästi makuhermoja kutkuttelemaan, eikä siihen tarvita muuta kuin muikkua, lohikalaa,haukea, ahventa, särkeä, siikaa, kuhaa ja mummolta perittyä taikinajuurta avokukon tekemiseksi.
Kainuun Kalatuotteella ihmeteltiin, mistä delfiinin liha voisi olla peräisin?