Suomussalmella onkiva keskustelu lähiruoasta on saanut torin kupeessa monen pohtimaan asiaa kairan reikää syvemmältä; onko kalapuikot lähiruokaa? entä tonnikala? miksi koululaisille syötetään ulkomaalaista kalannahkaa ja ja jauhettua ruotoa, kun oikeaa paikallista kalaakin saisi.
Pilkkiporukka ihmetteli kunnanvaltuuston keskustelua lähiruoasta – outoa, että nämä kalapuikonsyöjät eivät ymmärrä kokonaisuutta, dioksiinipitoisuutta ja oman paikkakunnan työllistävää vaikutusta lähiruoan suhteen.
Eräs rouva, joka päättää ruoka-asioista antaa kuulemma paikkakunnan kalapihvit SuPSin jääkiekkojoukkueelle harjoituskiekoiksi.
Lähiruokakeskustelu tullenee jatkumaan vielä jäiden lähdettyäkin – toivottavasti kunnanvaltuusto avaa ruotoiset kitansa joskus ja ymmärtää, että paikallisuus on valttia, terveyttä ja makuelämystä.
Kalapihvien nimeksi saattaisi sopia ”Lallin laukaus”. Tuote saattaisi sopia myös savikiekkoampujien harjoitusvälineeksi, kunhan saavat ensin tonnikakan kaatoryypyn lupa-asiat ensin kuntoon.