Lainaa.com

Yleinen

Näljänkä vaihtoi vannan kylpypaljuun

22.04.2016, kotisanomat

Kylä, joka tunnetusti on tullut aina takavasemmalta suomussalmelaisten kylien perässä, uudistuu nyt tohinalla. Kyseessä on Näljänkä ja sinne on hankittu uusi kylpypalju.

Näljängässä vuosia vuokralla ollut 200 litran vanna tuli tiensä päähän, ruoste ja reiät ajoivat pesuvannan pitkän ja ansiokkaan uran loppuun – kukaan ei tohtinut enää vuokrata vanhaa vannaa. Mökkiläiset, kesävieraat ja turistit olivat pesumahdollisuuksia vailla. Nyt uusi kylpypalju on hankittu, nostettu vanhan lantakärryn päälle, joten sitä voi siirrellä traktorilla tai kuorma-autolla tarvittavaan kohteeseen. Vuokrahintakin on pidetty ennallaan.

Sanonta ”Näljänkä rulaa” on kirjoihin ja kansiin jäänyt lyöntivirheenä, ”Näljänkä rullaa” on Nykysuomen sanakirjaan korjattu viimeisimpään painokseen oikeaoppisesti; liekö uudella kylpypaljun alustalla ollut asiaan vaikutusta, jää mietityttämään. Näljängässä jaksetaan uskoa huomiseen, todistaahan sen jo uusi kylpypalju.


2 vastausta

  1. Heimo sanoo:

    Ai että. Päättäjät herätkää. Rullaati rullaa. Näin sitä pisnestä tehdään. Puolankalaisten kuitenkin olisi syytä peseytyä ennen kunnan rajan ylittämistä. Oli pankki- tai kuhneallashoitoa tai ei.

  2. Sakari sanoo:

    Näljängässähän puhtaus on perinteisesti puoli pontikkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *